Antieke beschavingen

Het Romeinse Rijk in infographics – John Scheid / Nicolas Guillerat.

Wanneer je dit mooi verzorgde boek in handen krijgt en doorbladert ben je al direct onder de indruk van de prachtige infographics die een grote hoeveelheid informatie beloven.

En die belofte wordt dubbbel en dwars waargemaakt. De lezer krijgt inzicht in economie, sociaal leven en politiek van de Romeinen.

Het boek behandelt de periode van de 5e eeuw voor Chr. tot de 4e eeuw na Chr., en doet dat in een combinatie van korte teksten en verhelderende schema’s.

Er zijn inforgraphics die om meer informatie vragen dan de begeleidende teksten geven, naast een bron van informatie is het boek dan ook tevens een startpunt voor verdere studie. De drie Punische oorlogen, de oorlogen tussen Rome en Carthago, bijvoorbeeld worden in acht bladzijden behandeld, veel informatie, maar vanzelfsprekend niet alles omvattend en als lezer word  je nieuwsgierig naar meer.  

‘Het Romeinse Rijk in infographics’ is een rijk werk en het verdient de aandacht en inzet die nodig is om de graphics te ‘lezen’. Het indrukwekkende boek staat garant voor vele uren lees- en ‘kijk’plezier.

Het Romeindse Rijk in infographics

John Scheid tekst.     Nicolas Guillerat graphics.

2021 

Nieuw Amsterdam

Ook verschenen bij Nieuw Amsterdam:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *